Пенка Кунева е български композитор, живеещ в САЩ от 25 години,

...
Пенка Кунева е български композитор, живеещ в САЩ от 25 години,
Коментари Харесай

Обрат: Какво ще получи Пенка Кунева вместо Грами

Пенка Кунева е български композитор, живеещ в Съединени американски щати от 25 години, и е част от екипа на документалния филм " Жени воини: Гласове на смяната ". Проектът завоюва статуетка " Грами " в категорията най-хубава класическа сбирка. 

" Продуцентският екип получиха премиите, тъй като те аплайваха в тази категория. Аз ще получа грамота като композитор на план, спечелил " Грами ". Музиката ми заема съвсем половината от този диск ", посочи композиторът в ефира на Нова.

За нея значимо, че посредством оценката ще даде известност на дамите, ще се чуе техния глас. " Благодарна съм за поканата. Опитваме се да покажем правата на дамите на благосъстоятелност и дом, както и историята на битката за това ", изясни Кунева. 

Според нея дребното дами композитори в Холивуд работят най-вече по документални филми и видеоигри, защото доверието в тях към момента не е огромно. " Започнах като оркестратор и аранжор. Много млади композитори съм обучила като наставник. Работих във филми, телевизия и видеоигри, с цел да си основа настоящето име ", показа тя. И доптлва, че това, че е българка дава необикновен натюрел на нейната музика.

" Най-важното за композицията е да схвана концепцията на кино лентата, упованията и усета им ", разкри композиторът.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР